11 рецептів цукрової глазурі, щоб підійти творчо до прикраси пряників



Ванільна глазур

Інгредієнти:

- цукрова пудра - 0,5 склянки

- молоко - 1 ч. л.

- сіль - щіпка

- вершкове масло - 1 ч. л.

- ванілін - 1 уп.


Приготування:

Розтопіть масло і додайте інші інгредієнти. Заважайте до кремоподібного стану. Масло розтоплюємо в сотейнику, додаємо до нього молоко і сіль, розчиняємо цукрову пудру. Все перемішуємо до консистенції сметани або крему. У готову глазур кладемо ванілін. Якщо маса виходить дуже густою, до неї можна додати молока, якщо рідкої – цукрової пудри.


Заварна глазур

Інгредієнти:

- цукор - 1 ст.

- яєчні білки - 4 шт.

Приготування:

Організуємо водяну баню. Білки виливаємо в миску, додаємо до них цукор і збиваємо на водяній бані п'ять хвилин. Після цього глазур слухаємо з вогню і продовжуємо збивати ще п'ять-сім хвилин.


Карамельна глазур

Інгредієнти:

- коричневий цукор - 0,5 ст.

- цукрова пудра - 1 ст.

- вершкове масло - 2 ст. л.

- молоко - 3 ст. л.

- ванілін - 1 уп.


Приготування:

Масло розтоплюємо в сотейнику (каструльці), виливаємо в нього молоко і розчиняємо коричневий цукор. Даємо закипіти і кип'ятимо одну хвилину. Цукрово-масляну суміш знімаємо з вогню і додаємо половину склянки цукрової пудри. Добре збиваємо, охолоджуємо, кладемо ваніль і залишилася пудру. Збиваємо ще раз до отримання готової глазурі.


Лимонна глазур


Інгредієнти:

- цукрова пудра - 3 ст.

- вершкове масло - 100 р.

- лимонний сік - 2 ст. л.

Приготування:

Масло, свіжовичавлений лимонний сік і цукрову пудру змішати і ретельно збиваємо до пишноти. При необхідності додаємо ще трохи соку або пудри.


Апельсинова глазур

Інгредієнти:

- цукрова пудра - 0,8 ст.

- апельсиновий сік - 3-4 ст. л.

Приготування:

Виливаємо свіжовичавлений сік в каструльку і поступово додаємо до нього цукрову пудру, а не навпаки. Перемішуємо пудру з лимонним соком, підсипаючи її до потрібної консистенції. Апельсинова глазур повинна вийти трохи рідкої, щоб легко розтікатися по випічці.


Вершкова глазур

Інгредієнти:

- цукрова пудра - 2 ст.

- жирні вершки - 0,5 ст.

- вершкове масло - 1 ст. л

- ванілін

Приготування:

Вершки виливаємо в каструльку, кладемо туди ж масло і нагріваємо все на середньому вогні, поки масло не розтопиться. Потім в гарячі вершки висипаємо цукрову пудру, додаємо ванілін і збиваємо все міксером. Збиваємо до повного застигання глазурі та густий і однорідної консистенції.


Професійна кольорова глазур

Інгредієнти:

- цукрова пудра - 1 ст.

- молоко - 2 ч. л.

- цукровий сироп - 2 ч. л.

- мигдальний екстракт - 0,4 ч. л.

- харчові барвники

Приготування:

Цукрову пудру змішати з молоком до стану м'якої пасти. Потім додаємо до неї цукровий сироп (кукурудзяний або інвертний) і ароматизатор і починаємо збивати, поки глазур не стане блискучою і гладкою. Розкладаємо глазур по чашечці і додаємо в кожну чашку потрібний барвник. Чим більше барвника покладемо, тим насиченішим і яскравішим буде колір. Для глазурування печива опускаємо його в кольорову глазур або намазуємо її пензликом. Для малювання викладаємо глазур в кондитерський шприц і наносимо кольорові малюнки на торт або печиво.


Пряникове глазур

Інгредієнти:

- цукровий пісок - 1 ст.

- вода - 0,5 ст.

Приготування:

Воду виливаємо в каструльку, розчиняємо в ній цукор, доводимо до кипіння і кип'ятимо, знімаючи піну, до появи великих прозорих бульбашок (вони з'являються при температурі сиропу близько 110 градусів). Охолоджуємо глазур і додаємо ароматизатори (ваніль, мигдаль, ром). Охолоджуємо до ще цілком гарячого стану: палець терпить, але йому дуже гаряче. Приступаємо до глазированию. На великі пряники і пряники глазур наносимо пензликом. Маленькі прянички просто занурюємо в сироп, перемішуємо і обережно виймаємо шумівкою. Викладаємо прянички на решітку, щоб зайвий сироп стек, а залишився застиг, перетворившись в пряничную глазур.


Кавова глазур

Інгредієнти:

- цукрова пудра - 2 ст.

- міцна кава - 3 ст. л.

- вершкове масло - 1 ст. л.

Приготування:

Заварюємо міцну каву. Для більшого ефекту слід брати не розчинну, а мелений. Кава остуджуємо. Маслу даємо трохи підтанути, щоб воно стало м'яким. Змішуємо масло з цукровою пудрою і каву до однорідного стану.


Шоколадна глазур

Інгредієнти:

- цукрова пудра - 2 ст.

- молоко - 4 ст. л.

- какао порошок - 2 ст. л.

- вершкове масло - 1 ст. л.

- ванілін - 1 уп.

Приготування:

До м'якого вершкового масла додаємо цукрову пудру, какао, ванілін. Гарненько розтираємо і потроху підливаємо молоко, розмішуючи до однорідного стану.


Жовткова глазур

Інгредієнти:

- цукрова пудра - 0,5 склянки

- цукор - 0,5 ст.

- яєчні жовтки - 2 шт.

- вода - 2 ст. л.

Приготування:

Жовтки виливаємо в каструльку, висипаємо туди ж цукрову пудру і збиваємо до появи піни. Цукор і воду змішуємо в іншій каструльці і варимо сироп (варимо до проби на нитку). Готовий сироп охолоджуємо до теплого стану і поступово вводимо в нього збиті жовтки. Готову глазур зберігати не можна. Вона дуже швидко застигає і тому повинна використовуватися негайно.

0 коментарі:

Дописати коментар