Пряниковий будиночок, в домашніх умовах 🎅

Вже зовсім близько найвеселіші, найбарвистіші і найчарівніші свята ❄ 

Інгредієнти: 

● Цукор — 150 г 
● Мед — 100 г 
● Масло вершкове — 100 г 
● Спеції — 1 ст. л. для пряників 
● Лимон — 0.5 шт. цедра і сік 
● Імбир — 1 ч. л. свіжий 
● Яйце куряче — 2 шт. 
● Борошно — 450 г в тісто 
● Розпушувач тіста — 1 ч. л. 
● Какао-порошок — 1 ст. л. 
● Борошно — 1 ст. л. для підсипки 
● Цукрова пудра — 300 г для глазурі 
● Білок яєчний — 1 шт. 
● Цукрова пудра — 1 ст. л. для обсипання 

Приготування: 

1. В окрему каструлю з товстим дном викладіть масло вершкове, мед, цукор і спеції для пряників. Поставте на невеликий вогонь нагріватися, час від часу перемішуючи вміст - маса повинна стати однорідною. Нагрівати до повного розчинення цукру, але ні в якому разі не дайте масі закипіти! 
2. Як тільки цукор розчиниться, знімайте каструлю з вогню і вмішайте натерту лимонну цедру і свіжий імбир. 
3. Тепер можна відміряти потрібну кількість борошна і змішати її з розпушувачем і какао порошком. 
За цей час маса трохи охолоне і можна буде спочатку вмішати по одному яйця до однорідного стану. А потім додати просіяне борошняну суміш з какао. 
4. Замісити тісто, при необхідності підсипаючи на робочу поверхню додатково борошно. Тісто виходить дуже пластичним, практично не буде липнути до рук. І навіть якщо вам здаватиметься що воно ще липке, я б не радила "обважнювати" це тісто великою кількістю борошна - просто замісіть його до однорідного стану. Потім викладіть на якусь закриту герметичну ємність (миска з кришкою або просто харчової пакет) і покладіть в холодильник на 10-12 годин (дуже зручно на ніч). 
Перед тим як починати працювати з тестом, дістаньте його попередньо за півгодини - нехай трохи зігріється і пом'якшиться, буде легше його розгортати. За цей час треба визначитися з розмірами і виглядом будиночка. Доведеться намалювати і вирізати з паперу лекала деталей - дах, фронтальну і бічні сторони. 
5. Далі треба тісто розкачати в пласт завтовшки 5 мм Дуже легко це зробити, якщо розгортати між паличками потрібної товщини, наприклад я використовувала для цього китайські палички. 
6. Расскатав тісто, прикладіть паперові шаблони і виріжте потрібну кількість деталей з тіста. 
7. По 2 штуки від кожного шаблону. 
8. З що залишився тесту можна вирізати деталі декору на свій розсуд - трубу, паркан, ялинку... На що вистачить вашої фантазії. 
9. Після всього декору у мене залишилося ще тісто і з нього я просто спекла основу під будиночок. 
10. Випікати деталі будиночка слід приблизно 10-12 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці, до красивого золотистого кольору. Треба при цьому пам'ятати, що для більш дрібних деталей час може бути коротше, інакше можуть підгоріти. Дати всім випеченим деталей дати повністю охолонути на рівній поверхні, щоб уникнути деформації. А тепер настав час підготувати цукрово-лимонну глазур - це і прикраса і засіб "склеювання" деталей будиночка. 
11. Треба вичавити сік лимона, процідити його через ситечко від кісточок і можливої м'якоті. 
Далі яєчний білок збити до хорошої піни. Тоді можна додати в нього цукрову пудру і лимонний сік. Все гарненько збити до однорідного, густого стану. 
12. Але маса повинна вийде настільки густий, щоб не тільки добре тримати форму, але і все-таки без проблем видавлюватися через невеликий отвір наконечника, вставленого в кондитерський мішок (або шприц). 
13. Далі залишається тільки зібрати наш будиночок. Спочатку "приклеюємо" цукровою глазур'ю до основи і один до одного стіни будиночка, а потім і дах з трубою. Прикрашаємо нею ж, малюючи всілякі візерунки (як уява підкаже). Там же на основі пристроюємо паркан і ялинку. В кінці всю "конструкцію" припорошиваем цукровою пудрою.

джерело

1 коментарі:

  1. Перш ніж розміщувати текст, вичитайте його, перекладач спрацював погано

    ВідповістиВидалити